paasto

 Paastolla on lukuisia hyötyjä, kuten lisääntynyt mielen kirkkaus ja tarkkuus. Paaston tarkoitus on korjata, uudistaa ja reebootata keho niin fyysisesti kuin henkisestikin. Se näännyttää suoliston mikrobiomin sokereista ja käynnistää aivojen adabtaation ketoniaineenvaihdunnalle. Paaston avulla pesemme kehon puhtaaksi sisältä ulos.

Paastolla halutaan käynnistää autofaagi kalorien rajoittamisella. Autofaagi tarkoittaa ns "itsensä syömisen tilaa", joka on täysin luonnolllinen tila, jossa keho hankkiutuu eroon tai kierrättää lukuisia jäänteitä ja rippeitä rikkinäisistä soluista aina kehon sisältämiin myrkkyihin asti. Ruoansulatusjärjestelmälle annetaan lepohetki ja käynnistetään se uudelleen puhtaalta pohjalta.

Tarkoituksena on myös rohkaista kehon omaa ketoaineiden tuotantoa aiheuttamalla ketogeneesi-tila, jossa keho hajoittaa omia rasvavarastoja energian lähteeksi. 

Jo 24 tunnin paastosta on selkeitä terveyshyötyjä ja tämän voi toteuttaa vaikka kerran viikossa.

Itse olen tämän lisäksi paastonnut 60 tunnin paaston noin kerran kuukaudessa- se vaatii hieman enemmän suunnitteua aikataulujen suhteen P.aaston katkaisu aiheuttaa vatsan joskus rajunkin reagoinnin, joten on hyvä pysytellä WC-tilojen läheisyydessä.