Avocado-katkarapusalaatti

Toast skage on yksi todellisista herkuista ja sehän sopii,mitä parhiaten ketogeeniseen ruokavalioon, kun vaan leivän vaihtaa ruokavalioon sopivasi.  Avocado-katkarapusalaatin ohjeen bongasin jostain lehdestä aikoinani ja se on kyllä tois herkkua.
Montakin reseptiä voi muokata ketoruokavalioon sopivaksi. Tässä yksi versio:
 
4 annosta
200g Katkarapuja
1/2 Sipuli, punasipuli (28 g)
1/2 dl Tilli, tuore
100 g Ranskan kermaa
1/2 dl Majoneesia 
 

Sulata katkaravut ja valuta ( jos pakaste). Halkaisen avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta ja kuutioi se. Hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita kulhossa ranskankerma ja majoneesi. Sekoita joukkoon katkaravut, avokado, sipuli ja tilli. Mausta pippurilla. Sitruunapippuri sopii erittäin hyvin mausteeksi.

Tarjoile esim cosmopolitan salaatin kanssa "veneinä" Tai tee toast skagen laittamallea leivälle salaatinlehti ja avokado-katkarapusalaattia. Koristele tuoreella tillillä ja halutessasi sitruunan lohkolla.

Makrot/annos

Prot: 9g

HH: 2g

Rasva:17g

 

 

"Toast skagen" katkarapusalaatti mantelileivällä

Kinkku-vihannessalaatti

Olen aina rakastanut salaatteja, joissa majoneesikastike. Parhaita ne on tietty itse tehtyinä. Tämänkin ihanuuden olen haudannut jonnekin, kun "eihän painoa pudottaessa voi syödä niin rasvaista"- onneksi tuo on vain mennyttä elämä ja saan nauttia ruoista, joita rakastan.  Tein muutama päivä sitten kinkkupiirakkaan, jälleen Paulan ohjeilla, ja kinkkua jäi hieman yli. Niinpä eilen illalla pikaisesti tein kinkun jämistä aivan mahtavan salaatin, joka sopii syödä ruokaisana salaattina. Ilman kinkkua se on hyvää esim grilliruoan kanssa näin kesällä.Variaatioita salaatista saa vaikka kuinka paljon 

 

4annosta

100g kinkkusuikaleita 

1 pieni kesäkurpitsa 

1 suippopaprika     

120g ranskankermaa

100g majoneesia

 

mausteita: mm paprikajauhe, cayennepippuri,suola 

Pilko vihannekset, lisää kinkkukuutiot. Sotke majoneesi ja ranskankerma. Mausta mielesi mukaan ja lisää kinkun ja vihannesten sekaan. Sekoita ja nauti   

Maistuu todella hyvälle ihan vain salaatinlehdellä

 

Makrot/ annos:

305 kcal

Prot 4g

Hiilihydr 4g

rasva 29g

Salaatti maistuu suolaisen piirakan kanssa

Valkosipuli-kerma "perunat"

Nämä valkosipuliperunat vie kielen mennessään.

Ikuisena laihduttajana tulee syntinen olo kun näitä syö. Ne on vaan niin hyviä. Koska olet laihduttaessasi voinut syödä kermaperunoita?

Tässä reseptissä perunat on korvattu kyssäkaalilla. Rakenne ei ole yhtä jauhoinen kuin perunoissa, mutta maku on kaksikertaa parempi.

Pitääpä joskus testata jollekin, joka ei tiedä, ettei kyse ole perunasta ja katsoa , mitä on mieltä

 

4 annosta

2 keskikokoista kyssäkaalia

4 valkosipulin kynttä

2dl luomu kuohukermaa 

suolaa

 

Kuori kyssäkaalit ja viipaloi ne.

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko pieneksi
Laita uunivuokaan kerros kyssäkaalia, päälle suolaa ja valkosipulisilppua. Jatka kerroksia niin kauan kun kyssäkaalia riittää- kaada päälle kerma
Paista 200 asteessa noin tunti
 
1 annos:
198 kcal
Proteiinit 2g
Hiililhydraatit 7 g
Rasva 18 g