Avocado-katkarapusalaatti
Sulata katkaravut ja valuta ( jos pakaste). Halkaisen avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta ja kuutioi se. Hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita kulhossa ranskankerma ja majoneesi. Sekoita joukkoon katkaravut, avokado, sipuli ja tilli. Mausta pippurilla. Sitruunapippuri sopii erittäin hyvin mausteeksi.
Tarjoile esim cosmopolitan salaatin kanssa "veneinä" Tai tee toast skagen laittamallea leivälle salaatinlehti ja avokado-katkarapusalaattia. Koristele tuoreella tillillä ja halutessasi sitruunan lohkolla.
Makrot/annos
Prot: 9g
HH: 2g
Rasva:17g
Kinkku-vihannessalaatti
Olen aina rakastanut salaatteja, joissa majoneesikastike. Parhaita ne on tietty itse tehtyinä. Tämänkin ihanuuden olen haudannut jonnekin, kun "eihän painoa pudottaessa voi syödä niin rasvaista"- onneksi tuo on vain mennyttä elämä ja saan nauttia ruoista, joita rakastan. Tein muutama päivä sitten kinkkupiirakkaan, jälleen Paulan ohjeilla, ja kinkkua jäi hieman yli. Niinpä eilen illalla pikaisesti tein kinkun jämistä aivan mahtavan salaatin, joka sopii syödä ruokaisana salaattina. Ilman kinkkua se on hyvää esim grilliruoan kanssa näin kesällä.Variaatioita salaatista saa vaikka kuinka paljon
4annosta
100g kinkkusuikaleita
1 pieni kesäkurpitsa
1 suippopaprika
120g ranskankermaa
100g majoneesia
mausteita: mm paprikajauhe, cayennepippuri,suola
Pilko vihannekset, lisää kinkkukuutiot. Sotke majoneesi ja ranskankerma. Mausta mielesi mukaan ja lisää kinkun ja vihannesten sekaan. Sekoita ja nauti
Maistuu todella hyvälle ihan vain salaatinlehdellä
Makrot/ annos:
305 kcal
Prot 4g
Hiilihydr 4g
rasva 29g
Valkosipuli-kerma "perunat"
Nämä valkosipuliperunat vie kielen mennessään.
Ikuisena laihduttajana tulee syntinen olo kun näitä syö. Ne on vaan niin hyviä. Koska olet laihduttaessasi voinut syödä kermaperunoita?
Tässä reseptissä perunat on korvattu kyssäkaalilla. Rakenne ei ole yhtä jauhoinen kuin perunoissa, mutta maku on kaksikertaa parempi.
Pitääpä joskus testata jollekin, joka ei tiedä, ettei kyse ole perunasta ja katsoa , mitä on mieltä
4 annosta
2 keskikokoista kyssäkaalia
4 valkosipulin kynttä
2dl luomu kuohukermaa
suolaa
Kuori kyssäkaalit ja viipaloi ne.