Iitun tonnikalatäyte + subit

Valmennuksen sivuilla Anniina oli tehnyt ihanan näköistä savukalatäytettä subi sämpylöiden päälle. Itse, kun eilen niitä leivoin kanssa niin pitihän niillekin jotain noin hyvää saada. Savukalaa ei kotoa löytynyt, mutta tonnikalaa kyllä. Niinpä tekaisin tonnikalasta hässäkän, joksi sitä itse kutsun. Valmistuu tosi nopeasti.

Vieläkin ihmettelen, miten voi syödä jotain näin hyvää ja samalla laihtua??🤪

Eilen illalla nautinkin sitten tätä hässäkkää sekä subisämpylän päällä, että avocadon täytteenä. Sopii mainiosti molemmille.

Sub sämpylät siitä hyviä, että niissä paljon kuitua eli 14 g yhdessä sämpylässä. Päivän tavoite, kun on 25g niin tulee helposti täyteen 

 

Tonnikalatäyte, 4 annosta

1 avomaakurkku

1 suolakurkku

1 uusi sipuli varsineen

1 purkki tonnikalaa

½dl majoneesia

mustapippuria, chiliä

Pilko kurkut ja sipuli. Sekoita kaikki keskenään tahnaksi, mausta mm mustapippurilla ja chilillä. 

Makrot:

147 Kcal

Prot: 7g

HH: 2g

Rasva 12g 

 

Paulan subit

2 subipatonkia tai 4 sämpylää

 3dl Mantelijauhoa

5rkl Psylliumia

2tl Leivinjauhetta

1tl Suolaa

2tl Omenaviinietikkaa

2,25dl Kiehuvaa vettä

3 Valkuaista

Seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja kaada se seokseen. Lisää valkuaiset ja etikka. Vatkaa noin puoli minuuttia. Koostumuksen pitäisi muistuttaa muovailuvahaa. Muotoile kosteilla käsillä pitkät tai pyöreät pötkylät. Ripottele päälle siemeniä. Paista 175 asteessa, uunin alaosassa, noin tunti.

 

Makrot/ 1 sämpylä

193 Kcal

Prot 10g

HH 4g

R: 15g

Tonnikala tahna suille sekä avocadolle- avocadon päälle ripoteltu lisäksi sitruunapippuria

Pannuleipä kokeilu

Kauhea leivän himo! Mistä sekin pirulainen tuli- eipä auttanut kuin katsoa, mitä kaapista löytyy ja tehdä jotain asian hyväksi.

Olin kokeillut viikkoa aikaisemmin pannuleipää ja ajattelin nyt tehdä vastaavaa. Siinä sitten tuli mieleen, jos kokeilisi jotain focaccian kaltaista ja heittelin päälle vielä kirsikkatomaatteja ja seesamin siemeniä.

Hyvää tuli, tosin ne tomaatit jätän seuraavalla kerralla pois. Oliiveja voisi kokeilla. Jos tekisi isomman taikinan ja reunalliseen vuokaan sen teksi niin voisi tulla jotain focaccian kaltaista. Tunnustan, etten ole koskaan ollut mikään leipuri niin saa nämä kehittelyt jäädä jollekin muulle. Ketogeeninen ruokavalio on kuorinut minusta esiin jopa "pullan tuoksuisen" emännän. Mantelileipää tulee tehtyä melko useinkin.

Mutta nyt siis pannuleipää, joka valmistuu todella nopeasti eli vaikka hetken mielijohteeseen niin puoli tuntia ja leipä on valmis

4 annosta

1dl mantelijauhoa

1tl leivinjauhe

1rkl psyllium

2 rkl pellavansiemen rouhe

½tl suolaa

2 munaa

2rkl ranskankermaa

1rkl seesamin siemeniä

4kpl kirsikkatomaatteja puolitettuina

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja lisää ranskankerma. Kaada uunipellille. Laita päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja seesaminsiemenet.  Paista uunissa, kunnes saa kauniin värin 175 astetta noin15 min

Makrot/ annos:

128 kcal

Prot 8g

HH 2g

rasvat 12g

Löytyy sulamosta

Ahmetin tohvelit eli täytetyt munakoisot

Ahmetin tohveli salaatilla

Ystäväni suosituksesta kokeilin tänään iltapalaksi munakoisoa. Hieman epäillen suhtauduin koko ajatukseen, kun en oikeastaan pidä munakoison mausta.  Joskus olen maistanut ja kuori tuntunut sitkeälle ja maussa ollut jotain outoa. 

Onneksi kuitenkin lähdin kokeilemaan tätä reseptiä, sillä se yllätti todella positiiisesti. Maku oli todella hyvä etenkin, jos tykkää juustoista. Eikä kuoressa ollut sitkeydestä tietoakaan.

Tämä ei jää ainoaksi kerraksi, kun tätä herkkua teen. Valmistuu nopeasti,

2 annosta:

1 Munakoiso

75g sinihomejuustoa

75g juustoraastetta

suolaa ja pippuria

Viipaloi munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lado puolet viipaleista uunipellille ja laita niille sinihomejuusto, aseta loput viipaleet kansiksi. Päälle juustoraastetta ja paista uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa vähän  väriä