Suklaapuuro

Lapsena muistan, kuinka isoäiti keitti suklaapuuroa. Mikään ei ollut sen parempaa. Nyt pääsin takaisin lapsuusmuistoihin, kun sekoitin chiapuuron sekaan kaakaojauhetta. Todella hyvää. 

 

1 annos

1,5dl Mantelimaitoa

15g chian siemeniä

1-2 rlk karppisokeria ( oman maun mukaan)

2 makeuttamatonta kaakaojauhetta

1-2tl kookoshiutaleita

 

Laita chiansiemenet turpoamaan mantelimaitoon. Anna turvota jääkaapissa yön yli tai pidempäänkin. Aluksi kannattaa vähän sekoitella.

Kun siemenet turvonneet puuromaiseksi, lisää joukkoon karppisokeri sekä kaakaojauhe. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Nauti!

Makrot:

163 Kcal

Prot 7g

HH 2g

Rasva: 12g

 

JUUSTOKAKKU - keto

Kuten jo kerroinkin olimme ystävien luona grillaamassa viikonloppuna ja minun pyydettiin tuomaan jälkiruoka. Kyselin vinkkejä keto kickstart fb ryhmästämme ja tätä juustokakkua suositeltiin kokeilemaan.

Ei muuta kuin kaupasta ainekset ja leipomaan. Leipomisen mestari en todellakaan ole, mutta onnistuin kuin onnistuinkin tässä kakussa. Ehdottomasti tulen tekemään sitä toistekin. Pidän mantelijauhon tuomasta mausta pohjaan ja täyte oli ihanan mehevää eikä liian makeaa.  Kakun päälle laitoin mansikoita. Myös mansikka tai muu marjasurvos sopii kakun kanssa todella hyvin.

Suosittelen kokeilemaan. Ei uskoisi, että tällainen on ketoilijan ruokavalioon sopivaa, mutta niin se vaan on 

 

Kakun alkuperäinen resepti löytyy:  http://tinskunkeittiossa.blogspot.com/

HIeman mukailin alkuperäistä reseptiä.

 

10 annosta:

 

Pohja

125 g voita

1 dl karppisokeria eli erytritolia 

1 kananmuna

3 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl kanelia

Täyte
2 rs Philadelphia tuorejuustoa

2 prk ranskankermaa

4 kananmunaa

2 rkl sitruunanmehua

1 rkl sitruunan raastettua kuorta

 

1 dl karppisokeria eli erytritolia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 20 - 24 cm) leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois.
Vaahdota pehmeä rasva ja karppisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuusto ranskankerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori ja karppisokeri tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175* C uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Tarvittaessa peitä kakku foliolla liian tummumisen estämiseksi.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.

Tarjoile kakku tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kera.

Makrot/ annos ( ilman marjoja)

384 kcal

Prot 9g

HH 4g

R 37 g

 

Resepti löytyy myös sulamosta

Uuniin menossa

Uunista tulossa

Tarjoiluvalmiina